Kaikki hajuveteni

Minulla on aika rajoittunut tuoksumaku. Löydän suhteellisen harvoin tuoksuja, jotka tuntuvat omalta. Tykkään raikkaan kirpeistä ja vihreistä tuoksuista. Pehmeys, makeus ja raskaus ovat nounou. Makuni eroaa valtavirrasta aika paljon 🙂 Olen ihan hirmu huono analysoimaan mitään tuoksunuotteja, vivahteita ja tuoksun kehittymistä iholla. Syväanalyysejä ei siis ole nyt luvassa. Laitan mukaan linkit tuoksusivu Fragranticaan, siellä tuoksuja on analysoitu tarkemmin jos kiinnostus heräsi.

Tässä kaikki hajuvedet mitkä tällä hetkellä löytyvät kätköistäni. Säilytän hajuvesiä kirpputorilta ostetussa vanhassa lääkekaapissa. Tuoksuthan pysyvät parempana pimeässä säilytettynä. Samassa kaapissa majailevat myös dödöt jotka nyt pääsevät samalla kuvaan. Huomaa oven Spice Girls-kuva 😉 Spaissarit 4evöh! Kaapin päällä kuvat äitini luona asustelevasta siamilaisrouvasta (joka täyttää muuten ensi kuussa 18 vuotta!) ja edesmenneistä koiristamme.

Aloitetaan suosikeista. Nämä ensimmäiset kolme tuoksua ovat ne, mihin yleensä tartun.

Lacoste Touch of Spring oli vuoden 2007 limited edition-tuoksu. Olen käyttänyt yhden pullollisen sitä, ja tämän toisen sain metsästettyä Huuto.netistä sen jälkeen kun kaupoista ei enää löytynyt.

Touch of Spring on vehreä ja ehkä aavistuksen hedelmäinen tuoksu, ei kuitenkaan makea. Vasta luettuani Fragrantica.comin analyysin tuoksusta älysin tuon hedelmävivahteen. Viime aikoina on ehkä hiukan tuntunut, että tämä oli ”vanhan minän” tuoksu. Tuoksuihin liittyy aina niin vahvasti mielikuvia ja muistoja.

Eau de Finlande on parfymööri Max Perttulan luoma unisex-tuoksu. Bongasin sen Tallinnan laivan tax freestä vajaa pari vuotta sitten, kun olimme mieheni kanssa vuosipäivää viettämässä. Tykästyin tuoksuun oitis, mutta ostin sen sitten paluumatkalla vasta koska halusin haistella tuoksun kehittymistä iholla.

Tuoksun kuvauksessa on koivua, kieloa, myskiä, sammalta ja toskanolia. Minun nenäni haistaa sieltä koivun ja ehkä jonkun havuisuuden hetken päästä. EdT on iholla hyvin pysyvä, olisin voinut olla varma tämän olevan EdP-vahvuutta ellen tietäisi toisin. Tuoksu taitaa jakaa mielipiteitä, minä tykkään tästä täyteläisestä tuoksusta aivan valtavasti. On myös kiva, ettei sitä ole ihan jokaisella vastaantulijalla. http://www.eaudefinlande.com/ista näkee jälleenmyyjät, ja sieltä tuoksun voi myös tilata itselleen.

Issay Miyaken A Scent lanseerattiin elokuussa 2009. Itselleni hankin ensin pienen minikoon, koska en ollut ihan varma onko tämä minunlaiseni tuoksu. Sain sellaisen ostettua eräältä kosmetiikkamyyjänä toimivalta kanssabloggaajalta, joka oli saanut minipullon töiden kautta itselleen. Tuoksu kulki mukanani käsilaukussa, ja käytin sen ihan loppuun asti. Ihastuin. Tuoksu on minusta jotenkin tosi puhdas, keveä ja raikas.

Tämän isomman 50 ml pulloni ostin Kicksin alepöydältä, luulin sen olevan kausituoksu. Ei se sitten ollutkaan kun sitä yhä edelleen myydään. Hyvä vain 🙂 Fragrantica.comin analyysi A Scentistä.

Jäystin jäystin

DKNY Pure Verbenan pikkupullo kulkee matkassani käsilaukussa päivittäin (sen huomaa pullon kulumisesta). Tykkään kovasti, mutta en yleensä muista käyttää tätä.

Tämä sopii hyvin yhteen noiden suosikkieni kanssa, joten ei haittaa jos suihkautan tätä kesken päivän niin että jotain muuta on pohjalla. Ostin tuoksun noin 1,5 vuotta sitten kun Kicksissä oli näitä pienempiäkin kokoja myynnissä. Saisi tulla useammistakin tuoksuista pienempiä myyntikokoja!

Tämä tuoksut ovat ehkä ”arvojärjestyksessä seuraavina”, vähän epäsäännöllisen säännöllisesti käytössä.

Bath&Bodyworks Pleasures Irrisistible Apple Body Splashin olen ostanut USA:n matkaltani vuonna 2008, mutta se on vieläkin ihan priimaa kamaa. Body Splash-vahvuiseksi tämä on hyvinkin tuoksuva. Suihkautan sitä kuitenkin kaksi kertaa, yhden selkään ja yhden decolteelle.

Tämä on yleensä päätynyt käyttöön kesäaikaan. Tuoksuu punaiselta omenalta. Tuotetta ei enää taida saada mistään. Mutta tämän perusteella uskallan kehua näiden Body Splashien laatua, jos niihin pääsette jossakin käsiksi!

Issey Miyake L’Eau D’Issey EdT on ollut markkinoilla pitkään, jo vuodesta 1992. Ostin tuoksun itselleni pari vuotta sitten. Se on myös EdT-vahvuiseksi ollakseen erittäin pysyvä ja vahvasti tuoksuva, yksi suihkaus ihan todellakin riittää (en kyllä laita mitään hajuvesiä enempää kuin yhtä suihkausta).

Kalteva torni

Tämä tuntuu ehkä minusta jotenkin persoonattomalta, eikä ole siksi noussut suursuosikiksi. Minun nenääni tässä on pehmeyttä juuri sen verran mitä siedän 😀 Miellän tämän tuoksun sopivan enemmän talveen kuin kesään. Olen tykkäillyt L’Eau D’Isseyn kausituoksuista myös kovasti mutta en viitsi niitä ostaa kun tätäkään ei tule sitten kovinkaan ahkerasti käytettyä. Fragrantica.comin kirjoitus tuoksusta.

Clean Skin EdP oli aleostos vuoden takaa kun sen sai Kicksin joulunalustarjouksesta hyvin edullisesti. En ole ihan vielä päättänyt tykkäänkö tästä vai en. Tämä on luonteeltaan aika erilainen kuin muut tuoksuni. Fragrantica.comissa tuoksua kuvaillaan myskikseksi, sitä se sitten varmaan on.

Sitten niitä vähän unohtuneita tapauksia.

cK One Summer oli kesän 2009 versio. Käytin sitä jonkin aikaa semiahkerasti, nyt se on ihan unohtunut. Selkeästi kyllä joo kesäinen tuoksu. Tykkäisiköhän mieheni tästä, onhan One unisextuoksu?

 Tässä Fragrantica.comin analyysi. Muun muassa minttua, kurkkua, limeä, bergamottia, vihreää omenaa ja lootusta.

Yves Rocher fraichur végétale de Bambou on näistä vihreistä versioista ehkä vähiten keveä, en silti sano tätä raskaaksi.

 En yhtään muista milloin olen tämän ostanut, mutta siitä on kauan. Ehkä vuonna 2006 tai 2007? Nyt kun nuuhkin sitä, tulee ihan mieleen ärrätätiajat juuri tuolta aikakaudelta. Fragrantica.com nostaa esiin bambun lisäksi puun tuoksua. Olen käyttänyt myös tuoksusarjan dödöä ja suihkusaippuaa, tykkäsin.

Yves Rocher Pomme d’Api eau fraiche on joku lapsille tarkoitettu omenantuoksuinen tuoksuvesi. Jäänyt käyttämättä lähinnä epäkäytännöllisen pullon takia. Tuossa on siis avoin suuaukko mistä tuoksua pitää painella iholle.

 Eau fraichena tuoksu ei ole kovinkaan kestävä. Fragrantica.com sanoo että vihreä omena, jep.

Sitten on The Body Shopin Invent Your Scent-sarjan tuoksut.

The Body Shopin Minteva EdT on vanha suursuosikkini. Olen käyttänyt tätä tyhjäksi asti varmaan kaksi tai kolme pullollista. Kun tuoksu lopetettiin, hamstrasin sitä varastoon. Nyt minulla on sitä vielä kaksi korkkaamatonta pulloa, ehtivät varmaan mennä huonoksi ennenkuin ehdin ne käyttää. Näitä TBS:n tuoksuja oli tarkoitus sekoitella keskenään, mutta käytin niitä aina erikseen. Fragrantica.com sanoo vihreän tuoksun sisältävän sitruunaa, valkoista liljaa ja mausteita.

Kuvausapurit tuhoamassa miljöötä

The Body Shopin Citrella EdT ei ole kirpeä sitrustuoksu, eli ei tiskiainemielleyhtymiä. Fragrantica.com nostaa tuoksusta mm. greippiä, appelsiinia, jasmiinia ja freesiaa. Makeahko muttei imelä.

The Body Shopin Beleaf taas tuntui aina jotenkin tunkkaiselta vihertuoksulta. Yritin käyttää sitä sekoitellen näihin muihin, mutta ei. Fragrantica.com sanoo että puuta, sitrusta ja myskiä.

Yves Rocher Folies de Saisons oli neljän tuoksun sarja, jokaiselle vuodenajalle omansa. Minun omistamani on kesä. Olisin ihan muistellut tämän olevan syksy, mutta netistä lueskelemalla tämäkin selvisi. Käytin tätä yläaste/lukioikäisenä yhden pullollisen.

Tämän kappaleen ostin kirpputorilta, ihan vaan haistellaksi ja muistellakseni. Pullon suihku on epäkunnossa että eipä tätä oikein saakaan suihkittua iholle vaikka haluaisikin. Fragrantica.comin mukaan tuoksu on lanseerattu vuonna 1997.

Vessanraikastimena minulla on muutama vanhentunut hajuvesi, Yves Rocherin Ming Shu ja TBS:n Oceanus. Niitä en kuitenkaan laske tähän mukaan, koska eivät ole ns. hajuvesikäytössä. Myöskään näytekokoisia minipulloja en laittanut mukaan, mutta niitä minulla on vain muutama.

Himotuslistalla minulla on Clean Rain-tuoksu, ajattelin pyytää sitä joululahjaksi 🙂 

Mikä on teidän lempituoksunne? Löytyikö kaapistani suosikkejanne tai inhokkejanne? Missä säilytätte tuoksujanne?

12 thoughts on “Kaikki hajuveteni

 1. Tällä hetkellä en omista yhtään inhokkia. Muistan, kun aikoinaan ostin nuuhkaisematta hutiostoksena Pradan Tendren, kaunis pullo houkutti, mutta tuoksu oli silkka Raidia. 😀 En vaan raaskinut heittää sitä heti pois, sen verran kallis hutiostos.

  Ikuiset suosikkini ovat Guerlainin L´Instant ja Hermesin Un Jardin Sur Le Nil.

  Muuten luulen, että saattaisit pitää Cartierin So Pretty Eau Fruitee- tuoksusta. Vaikka siinä onkin kukkia, niin se on vetisen raikas tosi erikoinen. Oma ns. ”vesituoksu” suosikkini.

  Sun kaapin tuoksuista ainoat itselleni tutut olivat Issey Miyaket.

 2. Olipa kiva postaus 🙂 On tosi mielenkiintoista kuulla, millaisista tuoksuista kukakin pitää, koska maut ovat niin erilaisia. Itsekin koen olevani jotenkin marginaalissa tuoksujeni kanssa, kun pidän melko itämaisista ja voimakkaista tuoksuista. Eli olen juuri sinun vastakohta 😀

  Tällä hetkellä suihkin eniten YSL:n Elle Intenseä ja Manifestoa, Guccin Guilty Intenseä ja Burberryn The Beatia (edp). Pidän usein eniten tuoksujen ”intense” tai ”elixir” -versioista, koska ne ovat täyteläisiä ja pehmeämpiä. Myös Chloén tuoksut miellyttävät, ne ovat mielestäni melko erikoisia. Himotuslistalla on Guerlainin La Petite Robe Noire ja Dieselin Loverdose Tattoo.

  Teiniaikoina käytin Calvin Klein cK Onea pari pulloa ja myös Tommy Hilfigerin Tommy Girliä. Aikuisiällä olen ostanut toisen pullon vain Burberryn The Beatia, joka sekin tyhjenee pian. Kolmatta en osta, täytyy käyttää muita pois 🙂

  1. Aika hauska että vaikka tuoksumakumme ovat ihan erilaiset niin silti tuo CK One yhdistää! 😀 En koskaan uskaltaisi ostaa kenellekään tuoksua lahjaksi, itse kun olen niin tarkka tuoksustani.

  1. Voi ei, onnistuin sitten kännykällä lukiessa sohaisemaan jotain poista-nappia 🙁 Onpa noloa, anteeksi hellin! Mintevan ja Beleafin myyntiajoista tosiaan on jo aikaa, ihmekös jos unohtuu 🙂 Mistä olit putiikki-Chanelin ostanut?

  2. Tässä siis vahingossa poistamani hellin kommentti, sähköpostista sen sain onneksi ongittua takaisin:
   ”Mullakin on ollut tuo Minteva ja Beleaf, en tosin enää muista miltä ne tuoksuivat.

   Meilläkin on tuoksut seinäkaapissa, tosi kätevä! Osa ei tosin enää mahdu sinne, niin läpinäkymättömät pullot on sen päällä.

   Suosikkituoksuni on Chanelin putiikkituoksu 31 Rue Cambon, jota en tosin yleensä käytä kuin spesiaalitilanteissa. Viime aikoina olen käyttänyt näytteestä Voyage d’Hermèstä, sitruunaa ja kardemummaa, nams.”

 3. Eikä, aivan ihana idea toi lääkekaappi! 😀 Tulin lukemaan tämän sen keskustelun pohjalta. Tämä on itseasiassa mun mielestä tosi hyvä hajuvesi”analyysi”, ei näiden ainakaan mulle tartte olla tän kummemmin kirjoitettuja 🙂 Ehkä itse väännän niistä aina liian vaikeita ja koitan olla liian monimutkainen.. Jatkossa en! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *