Henna hiusvärinä

Värjään hiukseni hennalla. Kaupan värivalikoimista ei löydy tarpeeksi kuparista punasävyä, väri näyttää hyvältä vasta kun se kulahtaa hiuksissa. Henna on täysin luonnontuote, joten se on taatusti terveyden ja ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kuin synteettiset hiusvärit, plus että sävy on juuri oikea.

Olen käyttänyt hiuksiini Satva-hennaa, jota myydään ihan marketeissa. Se ei ilmeisesti ole erityisen ”arvostettu” henna, näitä meinaan löytyy joka lähtöön. En ole kuitenkaan jaksanut lähteä tilailemaan mistään kun Satvallakin olen saanut hyvän tuloksen. Paketillinen maksaa 4,90€ (viimeksi ostin Emotionista).

Henna on vihertävää, yrttisen tuoksuista jauhetta. Sen ominaistuoksu jää hiuksiin värjäuksen jälkeen joksikin aikaa, mielestäni se häviää vasta noin viikon pesujen jälkeen. Jauhetta sekoitetaan kiehuvaan veteen niin että koostumus on puuromaista. Minun hiuksiini menee 4-5 rkl jauhetta. Annetaan yrttiripulilta näyttävän seoksen asettua 20 minuuttia, ja sitten väri päähän.

Henna on aktiivinen kolme tuntia, joten sitä voi pitää niinkin kauan päässä. Itse pidän noin 1,5 tuntia. Väriä voi kirkastaa sekoittamalla mukaan vähän sitruunamehua tai etikkaa, en ole vielä kokeillut. Tällä kertaa värjäsimme (jep, nakitin miehen taas kampaajahommiin) juurikasvun ensin, ja puolen tunnin jälkeen väri laitettiin pituuksiinkin vielä tunniksi. Tasaista tuli. Lämpö tehostaa vaikutusta, joten kannattaa laittaa joku seksy pipo (tai tylsästi värjäyspyyhe) päähän kun väri vaikuttaa. Väliin kannattaa laittaa suihkumyssy, hedelmäpussi tai joku muu muovinen eriste ettei väri imeydy kankaaseen.

Relentless!

Sinne hävisi juurikasvu, jeij 🙂

Henna ei ole ainoastaan porkkanapäiden ilo, vaan Indigo-henna sopii tummahiuksisille. Sitä saa tilattua esimerkiksi Pienestä tuoksukaupasta. Indigoa sekoitetaan ”normihennaan” sen mukaan, kuinka tumma väri on toiveissa. Itse en ole sitä kokeillut, koska olen ollut lähes koko ikäni oranssi. Usein kovasti varoitellaan, että henna voi reagoida ikävästi jos hiuksissa on käsittelyitä tai synteettistä väriä. Itse olen hennannut kaupan värin jälkeen ja olen myös tehnyt blondausraitoja hennattuun tukkaan, eikä koskaan ole tapahtunut mitään epänormaalia.

Jos kiinnostuit hennaamisesta, todella laajasti tietoa aiheesta voit lukea esimerkiksi Juurikasvu.orgista ja Hennaforhair.comista.

Äitin pullukat. Pamela on ihan oikeasti nyt laihdutuskuurilla, sille tuli kesäkiloja!

One thought on “Henna hiusvärinä

  1. Satva Henna on parasta ja nykyään halvintakin. Nuo kalliimmat hennat ei aina tartu hiuksiin,siis se väri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *