Arkiruokaa: tomaattikanakeitto

En ole mikään kokkaajatyyppi. Meillä mies on se, joka yleensä kokkailee. Olosuhteiden pakosta minunkin on sitä ruokaa välillä tehtävä. Mitä helpompaa ja nopeampaa, sen parempi. Tietenkin unohtamatta terveellisyyttä, meillä ei syödä eineksiä.

Siltä varalta, että joku tätä lukeva haluaisi myös päästä ruoanlaitossa mahdollisimman helpolla, jaan yhden lemppariresepteistäni. Halpaa, helppoa, nopeaa ja hyvää. Raaka-aineet löytyvät lähes aina jo valmiiksi kaapeista, eikä tämän tekemiseen mene kuin ehkä 20 minuuttia. Elikkäs saanko esitellä, Kaisulin tomaattikanakeitto!

Tälläistä siihen tarvittaisiin:

Tarvitset
~ Paketillisen kanasuikaleita (nyt oli aika iso paketti, 450g, mutta onpahan lihaisaa. Pienempikin kelpaa. Punaiset laput jesh, silkkaa säästöä!)
~ Purkillisen/tetrallisen tomaattimurskaa (itse suosin näitä tetroja koska metallipurkkisäilykkeet ovat epäterveellisiä)
~ Tetrallisen paseerattua tomaattia
~ Tetrallisen kidneypapuja suolaliemessä
~ Yhden kanaliemikuution (aivopieruissani käytin nyt lihaversiota, kyllä sekin ihan hyvä on mutta kana ehkä parempi)
~ Mausteita kanan maustamiseen

Paista ja mausta suikaleet. Liota liemikuutio 0,5 litraan vettä. Itse olen niin nopeudenhaluinen, että keitän veden vedenkeittimellä ja kaadan kattilassa olevan liemikuution päälle, liukenee heti meinaan. Sitten oikeastaan kaikki samaan kattilaan ja keitellään niin kauan kun nälkä antaa myöten. Kidneypavut olen kaatanut mukaan liemineen, suolaliemi tuo makua.

Maustaminen tietenkin oman maun mukaan, itse käytin pippuria, valkosipulijauhetta, chiliä ja paprikajauhetta.

Tuossa luomupaprikajauheessa on tosi huono sihti, tulee kokkareita läpi, ilmankos oli alennuksessa ekokaupassa.

Noniin, nyt on taas nälkää siirretty tovi eteenpäin 🙂

Kissat leikkivät uudella ihanalla sulkalelulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *