Tee-se-itse kissojen pellettivessa osa 2

Katso myös Tee-se-itse-kissojen pellettivessa osa 1! Siellä on tarkimmat ohjeet pellettivessan valmistukseen, tämä on lisähöpinää 🙂

Päätimme tehdä kissoille samalla tekniikalla kuin aiemminkin muutamat pellettivessat lisää. Marilyn on ihan älytön siisteysfriikki, ja jos laatikot ovat hänen mielestään likaisia (niissä on esimerkiksi parit pissat) niin hänpäs saattaa pissata sitten jonnekin ihan muualle kuin laatikkoon. Meillä oli siis kaksi vessaa kylppärissä, ja yksi (se katollinen mitä tytöt eivät tykkää käyttää) olkkarissa. Olkkarin vessaa he eivät kylppäristä siirtämisen jälkeen ole käyttäneet kertaakaan. Ainoa lääke minkä fermonihaihduttimen lisäksi keksimme tuohon pissailuongelmaan on tihentää laatikoiden tyhjennysväliä kahteen kertaan viikossa ja lisätä laatikoiden määrää.

Kaverini sekä muutama kommentoija on kysellyt mistä noita pellettilaatikoiksi soveltuvia laatikoita oikein saa. Tuollaisia samanlaisia Curverin laatikoita en ole minäkään nähnyt missään enää aikoihin. Olemme ostaneet Tarjoustalosta kaksi erikokoista kirkasmuovista laatikkoparia vessakäyttöön. Myös Clas Ohlsonilla näin sopivia muovilaatikoita.

Kuva otettu Kampin Clas Ohlsonilla

Tärkeintä laatikoiden valinnassa on se, että pinottaessa laatikoiden väliin jää viitisen senttiä tilaa pissapurulle, ja että pohjan muovi ei ole ihan mahdottoman löperöä ja ohutta. Jos muovi on ohutta, reikien teon jälkeen se ei vain kestä. Myöskään reunat eivät saisi olla mahdottoman korkeat, että kissan on helppo kiivetä laatikkoon.

Pienempi laatikkokoko (40 x 30 x 32 cm), kuva otettu Tarjoustalossa

Nämä itse tehdyt laatikot ovat muuten ihan edullisia. Isommankin kokoisen laatikon hinta jää alle 25€:n, kun esimerkiksi se Ferplastin Magix maksoi 60€.

Tällä kertaa käytimme 9mm terää, aiemmissa laatikoissa oli 8mm. 10mm on sitten jo liian iso!

Pelletit päälle ja laatikko on ready to go!
50 x 39 x 26 cm kokoinen laatikko, se isompi

Pellettejä kannattaa laittaa sinne ihan pohjallekin, ne sitovat läpi pääsevää kosteutta ja hajuja tehokkaasti.

Kuivaharjoittelua uudella vessalla ennen fiksailua

Nämä läpinäkyvät ovat muuten ihan kivoja siltä kantilta, että näkyy läpi että kuinka täynnä alaosa on.

Translation: DIY cat pellet litter box. Use a 8 or 9mm drill. Check out part 1 as well.

Määkin kokeilen!

5 thoughts on “Tee-se-itse kissojen pellettivessa osa 2

    1. Joo nää on kovia änkemään joka paikkaan, laatikot ja kassit on kivoja istuskelupaikkoja myöskin niin tokihan uusi pissalaatikkokin vallattiin heti olkkarissa 😀

  1. Moi! Googletin ja löysin tänne sekä ostin tismalleen saman laatikon (smartstore) mutta poratessa pohja halkesi 🙁 ensin porasin ihan reunasta (ura) ja se meni hyvin mutta kun siirryin keskemmälle niin heti tuli pieni halkeama ja sitten kun mies yritti niin lähti iso muovipala pois pohjasta. Sinne meni 13e hukkaan :/ nyt oon miettiny jos hankkisi ihan peewee kissanvessan ku en tuon parempaa laatikkoa täältä Riihimäen Tokmannista löytänyt (läpinäkyvää).. onko teillä edelleen laatikko kestänyt? En ymmärrä miksi meille kävi näin :/ 7,5mm reikiä yritettiin tehdä..

    1. Voi ei, onpa harmi! :/ Se on hieman lohkeavaa sorttia. Tärkeintä on porata esim. puupalikkaa vasten niin että pohja ja palikka ovat tiiviisti vastakkain. Meilläkin meinasi käydä noin ja muutama pieni lohkeama siellä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *