Hääviikko: Häämeikkini

Tein itse häämeikkini. Minua on meikattu vain pari kertaa, eikä tulos ole oikein miellyttänyt. Omistan niin hyvät, itselleni sopivaksi testatut tuotteet että käytän mielummin niitä. Joten samapa se itse heilutella niitä siveltimiä saman tien 😉 Meikkituotteet ovat aika pitkälti samoja, joihin turvaudun arkenakin. Siveltimistä ei tullut nyt otettua kuvaa ollenkaan.

Hääpäivänä meikkipohjan pitää kestää. Meikinalusvoiteeksi olin valinnut uuden tuttavuuden, Murad Oil Control Mattifier SPF15-voiteen. Voiteesta juttelin jo aiemmin täällä. Päivä oli hikinen ja pitkä, enkä halunnut t-alueen kiiltävän. Aurinkosuoja on myös tärkeä. Käsilaukussa oli toki mukana puuteripapereita. Lisäsin illan aikana vain kerran puuteria! Silmänympärysvoiteeksi laitoin Korresin Quercetin & Oak-voidetta.

Meikkivoide oli aiemminkin jo kehumani Lumene CC Color Correcting Cream sävy Light. Se jättää ihon hehkuvaksi, mutta peittää kuitenkin tarpeeksi, häissä saattaa vaikka punastella ajoittain. Olen valitettavasti huomannut sen tukkivan ihoani, joten säästelen sitä nykyään vain erikoistilanteisiin. Voiteen aurinkosuoja on myös hyvä, potrettikuvat kun otettiin ulkona.

Irtopuuterina toimi ihana, valoaheijastava Sensaistin blogissakin kehuttu Chanel Poudre Universelle Libre. Irtopuuteri kiinnittää meikkipohjan ja estää ihoa kiiltelemästä. Tämä myös häivyttää pieniä ihohuokosia näkymästä ja tuo ihanaa pientä hehkua. Olisin käyttänyt irtopuuterin tupsutteluun Ecotoolsin isoa, pehmeää puuterisivellintä, mutta se unohtui kotiin. Levittyi se puuteri onneksi Coastal Scentsin siveltimelläkin, sitä käytän yleensä korostustuotteiden laittamiseen.

Pikkuvirheet kuten näppyjäljet peittää Make Up Storen Cover All Mix. Sen kellertävä sävy neutraloi punoittavia näppyjälkiä. Levitykseen käytän Body Shopin kapeaa peitevoidesivellintä. Paletissa on oma punertava sävynsä myös tummille silmänalusille, mutta se jättää mielestäni liian kökköisen kuivan pinnan.

Kuvasta unohtui pois silmänalusille laittamani Make Up For Ever Lift Concealer sävy 1, joten lainaan kuvan netistä (kjäh). Käyttelen sitä nyt kun tuli hankittua, kovin tehokas peittäjä se ei ole, ja ajautuu kyllä juonteisiin kökkööntyen päivän aikana. Seuraavaksi haluaisin kokeilla kehuttua Diorin peiteainetta.

Kuva: Makeupbynadia.com

Poskipunaksi valitsin pitkäaikaisen suosikkini, Inglotin voidemaisen AMC Face Blushin sävyssä 81. Rakastan tätä poskipunaa, se jättää niin luonnollisen jäljen, kestää hyvin, ja sävy on todella monikäyttöinen! Minulla on ollut tämä pumppupullo käytössä jo vuosia, mutta se on äärimmäisen riittoisaa, joten se ei taida loppua ikinä 😉 12 kk säilyvyysilmotus on liioittelua, ei ole mennyt vielä miksikään.

Meikin kiinnitin lopuksi kaverini Sannan lainaamalla Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spraylla. Se tuntui selkeästi pidentävän meikin kestoa, ja minun täytyy ehdottomasti hankkia moinen itsellenikin! Niitä saa tilattua esimerkiksi Beautybay.comista.

Olisin laittanut lisäksi Lumenen valokynää, ellen olisi unohtanut sitäkin kotiin! Aina jotain jää…

Kuva: Pietari Hatanpää

 Rajaus oli tärkeässä osassa 50-luvun meikkityyliä henkivässä meikissäni. Ostin jo tammikuussa Tukholman-matkaltamme Smashbox Limitless Liquid Liner Pen-tussieyelinerin. Se kestää pienet itkuntirautuksetkin hyvin, ja sitä on tarvittaessa helppo lisätä. Kynä on vähän kuivanoloinen, eikä tasaisen siistin rajausviivan saaminen ole sillä ihan helppoa. Vaatii keskittymistä siis, mutta tulos on pysyvä.

Ripsiväri on vedenkestävää, kuten aina, ja näyttävintä jälkeä säälittävissä nysäripsissäni saa aikaan L’Oreal Volume Shocking-ripsiväri. Nysät taivutin Shiseidon ripsientaivuttimilla. Suurin vastuu näyttävyydestä jäi MACin irtoripsitupsujen varaan. Harkitsin ripsienpidennyksien laitattamista, mutta pelkään että ne harventavat hentoista ripsirivistöäni entisestään.  MACilta löytyi tarpeeksi luonnollisen pituisia tupsuja, liian pitkät eivät mahdu silmälasien alle. Tupsujen nimi on 30 lash. Kuva on otettu häiden jälkeen, joten pakkauksen jäljellä olevat ripset ovat käytettyjä. Alla MACin sivuilta kuva iskemättömästä pakkauksesta.

Kuva: MAC

Silmämeikki pohjustetaan tietenkin huolellisesti, käytin siihen blogissanikin jo aiemmin esiteltyä Too Faced Shadow Insurancea. Luottoluomivärini ovat Inglotilta, en ole enää vuosiin käyttänyt juuri muita kuin niitä, kuten kuvasta ehkä näkee! Sävyjä minulla on enemmänkin, mutta nämä mattavärit ovat suosikkejani.

Kulmakarvat värittelin tuttuun tapaan NYXin Eyebrow Powder-kulmavärillä. Puuterimainen tuote jättää mielestäni luonnollisemman jäljen kuin kynä. Punertavia sävyjä ei ole todellakaan helppo löytää, ja punertavat kulmat ovat minulle tärkeä osa lookiani 🙂 NYX on itseasiassa muuttanut tämän tuotteen sävyä, kauhistuin oikein kun sain tuon uudistuneen version… Samalla koostumus muuttui vähemmän pigmenttiseen suuntaan, mutta kyllä tällä ollaan pärjäilty. Olen sitten sekoitellut uutta ja vanhaa väriä keskenään. Kuvassa ylempänä siis uudistunut versio ja alla se vanha. Sama sävynumero mutta aika iso ero sävyissä…

NYXin valikoimissa on myös muita kulmatuotteita punapäille sopivissa sävyissä. Itse olen tilannut tuotteet Nonpareilboutique.comista. Siveltimenä luotan Stilan viistopäiseen kulmasiveltimeen, se on tajuttoman kestävä ja tarkka työskennellä!

Ja ne huulet 🙂 Pusuhuulet olivat tärkeä osa meikkiäni, sävytin pusuttimet sävy sävyyn kenkieni ja puvun vyöni kanssa. Punaisia huulipuniahan omistan useita, mutta hääpäivänä tulee sulhoa pusuteltua ihan virankin puolesta, enkä halunnut että hänen kasvonsa ovat aivan huulipunassa. Minun oli hankittava erikseen tahrimaton puna, joka myös kestää. Olen aiemmin käyttänyt huulimaaleja Max Factorilta, Revlonilta ja Body Shopilta, mutta ne ovat kaikki kuluneet murustuen suun sisäosista. Lopulta lisääminen on hankalaa ja huulet ovat epäsiististi täynnä sitä huulipunamurua.

Ihanan Pumpulipupun blogista olen aiemmin bongannut Make Up For Everin Aqua Rouge-huulipunan, joka vaikutti olevan täydellinen kestopuna. Tilasin punan suoraan MUFEn myymälästä kotiin, Karkkipäivä-blogista bongatun ilmaiset postikulut-tarjousta hyödyntäen. Postitus on kuulemma jatkossakin kantiksille maksuton, ja kantikseksi voi liittyä käsittääkseni ihan sähköpostilla ja tietenkin piipahtamalla Kallion liikkeeseen.

 MUFE:lta suosittelen erityisesti Face&Body-meikkivoidetta, olen itse käyttänyt sitä jo kaksi pullollista! Aqua Rougesta minulta tultiin häissä ihan pyytämään lisäraporttia blogiini, pusunkestävyys ei jäänyt muiltakaan huomaamatta 🙂

Kuvat: Pietari Hatanpää

Totuuden nimissä on sanottava, että muutaman kerran Aqua Rouge on kyllä murustunut hampaisiini. Silloin olen yleensä levittänyt sitä ”liian pitkälle” huulten sisäpinnalle, eikä puna ole kuivahtanut ja siten tarrannut kunnolla kiinni. Tuo väritön kiilto tekee punasta pusunkestävän, joten sen levittelyssä saa olla huolellinen että on varmasti huulien reunoillakin.

Kynsiin tein simppelin ranskalaisen manikyyrin Orlyn ja Rimmelin kynsilakoilla. Kärkiin vanhaa Rimmelin LycraPro-lakkaa sävyssä 422 Daisy White ja koko kynnelle Orly Sheer Nude 48678 (voiko tuo olla oikeasti sävynumero?).

 Jouduin itseasiassa tekemään kynnet kahteen kertaan, koska ensin käyttämäni Seche Vite-pikakuivattaja kutisti alla olevaa lakkaa niin että kynsien kärjet näyttivät aivan kauheilta. Kutistusefektistä on aiemmin kirjoittanut aiemmin mm. Virve.

Pohjustuslakaksi käytin Essien First Basea. Varpaankynnet maalailin Orlyn mustalla Liquid Vinyl-lakalla. Päälilakkaa en nyt sitten laittanut ollenkaan, en halunnut ottaa enempää kutistumisriskejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *