Hääviikko: Hääpukueleganssia

Tämä viikko on pyhitetty hääpäivämme fiilistelyyn ja kuviin. Jos olet hääallergikko niin voit sitten palata asiaan taas ensi viikolla 🙂 Tällä viikolla ei valitettavasti ole myöskään kissakuvia, koska kissat olivat hoidossa häähumun ja rakkausloman ajan. Aiemmat häidemme valmisteluun liittyvät jutut löydät tunnisteen ”häät”-alta täältä.

Aloitetaan siitä pinnallisimmasta, eli morsiamen puvusta ja asusteista! Sehän se on kaikkien häähumuilijoiden päällimmäinen kiinnostuksen kohde! Häämeikistä- ja kampauksesta höpöttelen omissa postauksissaan.

Ihana häämekkoni on taitavan anoppini ompelema. Minulle oli aika selkeää minkä tyylisen mekon haluan, kellohame oli ainoa oikea vaihtoehto. Äitini matkusti veljensä luo Hong Kongiin lokakuussa 2012, ja hän lupasi tuoda silkkikankaat mukanaan. Kävimme yhdessä morsiusliikkeessä yhdessä katsomassa materiaaleja ja värejä, ja osoitin äidille että tuollaisen minä haluan. Minulla oli ”pienehkö” kriisi kankaan värin suhteen, pidin sitä liian kellertävänä mutta kyllä se loppujen lopuksi hyvän sävyinen oli.

Kuva: Pietari Hatanpää

Minulla oli myös kengät jo valmiiksi, jonka kanssa halusin sävyttää mekkoon tulevan vyön sävy sävyyn. Nuo kengät ovat kauneimmat korkokengät mitä olen koskaan nähnyt, rakastan tuota levenevää korkoa ja open toeta! Ostin ne mojovalla alennuksella taannoin Rizzon alennusmyynneistä. Kengät ovat pohjia myöten nahkaa, joten suutari laittoi kenkiä suojaamaan ja liukkautta vähentämään kumiset pohjat siihen päälle. Olin käyttänyt niitä vain kerran ennen häitä, joten venyttelyhengailua korot jalassa piti sitten harrastaa vielä häiden alla.

Kuva: Pietari Hatanpää

Hiuksissa minulla oli ihanan ystäväni Sannan viime tipassa minulle tekemä birdcage-huntu, jonka rusettiin on käytetty samaa kangasta kuin mekkoon. Minun piti saada lainaan samantyylinen huntu ystävältäni Sonjalta, mutta hän ei löytänyt sitä enää mistään häiden alla. Onneksi Sanna pelasti! 🙂 Hänen tekemiään hiuskoristeita voi muuten ostaa Tampereen Nitroboysta, ne ovat nimen ”Not so lucky, not so lady” alla.

Kuva: Pietari Hatanpää

Silmälaseiksi valitsin ruskeat Diorin kehykseni punaisilla aisoilla. Halusin etuosan olevan aika neutraalin sävyinen ja kevyt. Punainen aisa mätsää ihan kivasti tuohon tehosteväriin. Optikkona minulla on toki laseja kertynyt mistä valita, mutta harkitsin aluksi myös varsinaisten häälasien hankkimista. Kolleegakaverini ilmoittautui heti innokkaaksi avuksi häälasimetsästykseen, mutta eipä onneksi tarvinnut 🙂 Monet morsiamet laittavat häihinsä piilolinssit, ja se onkin ihan hyvä vaihtoehto jos lasit ovat arkiset ja vanhat. Kehyksen pitää ehdottomasti täydentää asukokonaisuutta. Itse olen sellainen kissalasikuningatar etteivät piilolinssit käyneet pienessä mielessäkään, olen itseni näköinen silmälaseissa!

Helmikorvakorut lainasin kaasoltani. Pitäähän morsiolla olla jotain lainattua jne. En käytä korvakoruja, ja edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo pari vuotta. Kun muutamaa päivää ennen häitä puhkoin korvanreiät auki, sain siitä korvanlehteeni mustelman! Onneksi se oli aika piilossa ja vaaleni nopeasti.

Kuva: Pietari Hatanpää

Laukun tilasin jo hyvissä ajoin talvella, kun löysin netistä Cobblerina Designin upeat nahkaiset rusettilaukut. Täydellinen pari kengilleni, ajattelin, ja laitoin tilauksen menemään laukkujen tekijälle Sanna Niskaselle. Vaati suurta tahdonvoimaa olla käyttämättä laukkua ennen häitä!

Kuva: Pietari Hatanpää

Illaksi minulla oli varattuna punaiset Converset ja pieni olkapääviitta. Jalkakuolema iski klo 23 jolloin vaihdoin matalat kengät jalkaan. Tuota vyön kangasta oli käytetty viittani lisäksi mieheni taskuliinaan ja plastroniin, nekin anopin ompelemia.

Morsio raikkaana klo 02, lähdössä juhlapaikalta!

Mekon alla oli jo aiemmin mainitsemani Belle Modesten mittatilauskorsetti. Korsetin kanssa ei voi syödä eikä juoda kuplivia ylenmäärin, mikä on usein kyllä ihan hyvä! Tykkään korsetistani aivan älyttömästi, ja voin suositella Belle Modestea lämpimästi. Yrityksen perustajajäsen ja korsettiekspertti Mari-Pilvi Junikka on muuten myös siamilaisfani! Kerran kun menin korsetinsovitukseen, liikkeessä juoksenteli kaksi siamilaiskissan pentua! Olin pakahtua innosta ja teki mieli vain rynnätä takahuoneeseen kissoja rapsuttelemaan 🙂 Pennut olivat matkalla rokotukseen ja siksi käväisivät Mari-Pilvin työpaikalla. Korsettini valmisti Senja Kuure, ja hyvin valmistikin!

2 thoughts on “Hääviikko: Hääpukueleganssia

  1. Ihanaa, hääviikko! Mekko näyttää tosi kivalta sinulla, ja silmälasit kruunasivat kokonaisuuden. Innolla odotan jo seuraavaa osaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *