L’Oreal Solar Expertise-aurinkosuojatuotteet

Hanimuunillamme mökillä meillä oli mukana kaksi L’Oreal Solar Expertise-suojatuotetta: Solar Expertise Sun Protection Oil SPF30 ja Solar Expertise Sensitive Anti-Ageing Sun Protection Milk SPF30.

Tuon Sensitive-version ostin vajaa kaksi vuotta sitten etelänmatkaa varten. Tämän kesän jälkeen heitän loput mäkeen, koska ensi kesänä tuossa ei luultavasti ole tarpeeksi tehoja enää.Yleensä käytän kyllä suojakerrointa 50, ja ostan suojatuotteet suurimmaksi osaksi apteekista. Nyt tuli kuitenkin kokeiltua markettivaihtoehtoja. L’Oreal-konsernin aurinkosuojatuotteissa on käytössä heidän oma patentoitu Mexoryl XL-suoja-aineensa, joka on hyvin laadukas. Sitä voi siis löytyä sekä Garnierin, L’Orealin, Vichyn kuin La Roche-Posaynkin aurinkosuojista, saman firman alla kun ovat.

Lisäksi tässä Sensitivessä on mineraalifilttereitä, tarkoittaen siis sitä että iholle muodostuu suojaava kalvo heijastamaan UV-säteilyä pois. Toinen vaihtoehto aurinkosuojissa on kemiallinen filtteri, ja usein näitä kahta on koostumuksissa yhdistelty. Keskustelunalainen asia on viime aikoina ollut, pääsevätkö kemiallisten filttereiden pienet nanopartikkelit vaikuttamaan ihon läpi, ja siten haittaamaan elimistön toimintaa aiheuttaen mm. syöpää. Lapsillehan kemiallisia filttereitä sisältäviä aurinkosuojia ei saisi käyttää, koska heidän ohut ihonsa läpäisee myrkyt helpommin. Näistä aurinkosuoja-asioista voisi lukea ja kirjoittaa mielin määrin! Jos kiinnostaa lukea niin INCImix– ja Uusi musta-blogeissa asiaa on käsitelty ja Ostolakossa-blogissa on ollut puhetta eri aurinkosuojien kerrostamisesta.

Takaisin näihin minun purkkeihini. Minusta oli tosi hassua, että tuotteen takatekstissä lukee ettei voide jätä valkoisia tahroja kun siinä on ensin mainostettu mineraalifilttereitä. Nimittäin kyllä, iho on kuin lakanalla kun tätä laittaa! Se on se UV-säteilyä heijastava kalvo joka myös takatekstissä mainitaan. Laitoin tästä palautetta L’Orealille, ettei pakkauksiin pitäisi kirjoittaa moisia lupauksia kun se ei pidä paikkaansa. L’Oreal kiitti palautteestani ja lähetti minulle tuon Sun Protection Oilin (ilman korkkia, ja oli muuten paketti aika öljyinen). Olen säilyttänyt öljysprayta kengänpohjallisten myyntipakkauksen minigripmaisessa pussissa, suosittelen matkapakkaamiseen, ovat juuri sopivan pitkulaisen mallisia kosmetiikkaputeleille 🙂

Sun Protection Oilin lahjoitin suoraan miehelleni, koska en pidä noin tuoksuvista tuotteista. Tuotteen tuoksu on voimakkaan kookoksisen aurinkotuotemainen, ei minun mieleeni lainkaan. Mies oli kuitenkin innoissaan, koska tuote ei värjää ihoa vaaleaksi ollenkaan. Hän inhoaa sitä aurinkovoiteiden ominaisuutta todella paljon. Öljy jättää ihon öljyiseksi, se ei imeydy tai häviä ennenkuin osuu johonkin mihin se hinkkautuu. Kovin riittoisaa suihkeöljy ei myöskään ole, sitä saa suihkia aika paljon että varmasti riittää kaikkialle. Mikään ekohipin tuote tämä ei ole, hirvittää millaisia myrkkyjä tuosta ensinnäkin pääsee veteen uidessa ja tietenkin ihon kautta. Tämä hippi skippaa siis 😀

Hääjuttuja kirjoittelen muuten sitten kun saan valokuvia kuvaajaltamme, panttaan hehkutusta siihen asti 😉 Kauhea ikävä oli kissoja viikon hanimuunimme aikana! Nuo hyväkkäät olivat onnistuneet karkaamaan ulos äitini luona hoidossa ollessaan, onneksi eivät olleet ehtineet kauas. Olin kieltämättä vähän yllättynyt että nössö-Pamelakin oli lähtenyt ulos, se kun on valjaissa ulkoillessakin aika nopeasti monkumassa takaisin sisälle ja kiipeilypuun makuupesään köllimään.. Marilyn taas on niin seikkailija että oli varmaan ihan onnessaan vapauden huumastaan. Olivat siis ihan kiivenneet ovea pitkin tuuletusikkunasta ulos. Äitin ulkona suurimman osan aikaansa viettävä kollikissa Musti otti taas hatkat neidit nähtyään, ja saapui takaisin yli viikkoa myöhemmin. Sydän syrjällään levittelimme jo katoamisilmoituksia pitkin tienvarsia ja internetiä. Huh helpotusta!

Kotona tyytyväisinä köllimässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *