Pamela ja Marilyn 1-vee!

Tänään 4.7.2013 rakkaat lapsukaiseni Pamela ja Marilyn viettävät ensimmäisiä syntymäpäiviään! Nyt voi vaihtaa kitten-sapuskat aikuisten versioihin kerran tytöt ovat jo Aikuisia (minulle ikuisesti äitin vauvoja kuitenkin). Kerron vähän lisää näistä blogissani suuresti näkyvistä rakkauspakkauksista tässä postauksessa.

Kuva lainattu kasvattajan sivuilta

Pamelan tuolta erottaa helposti, koska se on ainoa tumman värityksen saanut napero koko pesueesta. Marilyn ja veljet ovat ihan blondeja. Suuresti synttärionnea myös tytyjen veljille! Lapsosten äiti on haettu Thaimaasta, joten kisuleilla ei ainakaan ole pelkoa sisäsiittoisista geeneistä kuten monien rotukissojen (ja -koirien) tapauksessa voi valitettavasti olla…

Pamela on sanallasanoen kaunis klassisen naamiovärityksensä kera. Kun Pamsun ottaa syliin, tuntuu se tosi painavalta koska koko katti on täysin löysä löllö. Liekö ragdoll-kissat samanlaisia, käsittääkseni. Pamelan kehonhallinta on muutenkin ollut vähän niin ja näin, lempinimi Kömpelö on aika kuvaava 🙂 Rakensimme kissoille kiipeilypuun helmikuussa, ja nyt kun kisut pääsivät ihan eri tavalla käyttämään kehoaan, parani Pamelan kehonhallintakin suhteellisen paljon. Aiemmin jokainen hyllyllä oleva esine meinasi tippua kun Pamela rymisteli eteenpäin, nyt siinä on jo kissamaiseen sulavuuteen viittaavia merkkejä havaittavissa! Tuo lepäilylaatikko on muuten Pamsun lempipaikka, siellä se köllii suurimman osan ajastaan.

Meni siinä yksi viikonloppu kun tuota miehen kanssa väsäsimme, mutta kannatti!

Kun lapset 14-viikkoisina tulivat meille lokakuussa 2012, Pamela oli se rohkeampi aloitteentekijä. Se myös selkeästi pomotti siskoaan, teki enemmän kolttosia, söi aina ensin ja sen jälkeen osan siskonkin ruoka-annoksesta ja omi sylit. Jokunen kuukausi saapumisen jälkeen valta-asetelma kääntyi toisinpäin, Marilyn sai vähän hitaammin sitä itsevarmuutta ja on nykyään se rohkeampi ja aloitteellisempi. Pamela inhoaa matkustamista ja on reissujen jälkeen hyvin väsynyt. Onni on suuri kun pääsee kotiin lepäämään! Marilyn on tosi avoin uusille asioille, Pamsu on vähän suppeampi 🙂

Pamela asettui heti taloksi, parin tunnin haistelun jälkeen se asettui jo unille näin <3

Pamela on selkeästi isin tyttö. Minua varoiteltiin jo noutohetkellä kasvattajan toimesta, että tyttösiamilaiset ovat enemmän miesten perään, ja että meidän varmaan täytyy ottaa näille poikakissa kaveriksi jos haluan saada myös paljon rakkautta. No onneksi Marilyn on sitten äitin tyttö, en jää aivan vaille 🙂 Pamela hellii isukkiaan nuolemalla erityisesti isin nenää, myös hiuksia ja säärikarvoja putsataan tasaisin väliajoin.

Isukkia nukuttamassa!

Marilyn kasvoi paljon nopeammin kuin siskonsa, alkuunsa epäilin että Pamelalla on joku lapamato koska se on järjettömästä syömisestä huolimatta niin paljon pienempi kuin siskonsa. Painoeroa oli useita satoja grammoja. Kyllä se Pamelakin sitten sai massaa lisää, mutta Marilyn on paljon skrodempi, se varmistui viimeistään valjaita sovitellessa. Pamela on kuitenkin näistä se ahneempi syöpöttelijä, Marilyniä ei namupalat kiinnosta vaan oma narulelu on se parhain juttu. Olemme monesti heittäneet vitsillä, että Marilynin nimeksi olisi pitänyt antaa Jutta, kun se on sellainen muskelimimmi 🙂 Punnitsimme kisut mittatilausvaljaiden tilausta varten viikko sitten, ja Pamsuhan on pullero! Se on painavampi kuin siskonsa, mutta ympärysmitta oli hitusen pienempi. Pamelan paino oli siis 4,47kg ja Marilyn oli 4,24kg ettei sen isompi ero kuitenkaan 😉 Punnitseminen oli muuten helppoa, näitä ei tarvitse paljoa houkutella pusseihin, kasseihin ja laukkuihin änkemään ja matkatavaravaa’alla punnitsemaan vaan! 😀

Pamsu kömpi kassiin

Marilynillä on paljon kipakampi ja vaativampi luonne, ja nyt keväällä sille iski kauhea teiniangstikausi. Sitä helpottamaan hankimme Feliwayn fermonihaihduttimen, joka tuntui auttavan. Ahdistusmouruamisen sivutuotteena kun ilmeni niinkin ikävä juttu kuin sänkyynpissiminen… Haihdutin helpotti, suosittelen ehdottomasti jos kissan kanssa on jotakin probleemia!

Iso vonkale tuo Marilyn jo!
Osaa se Pamelakin venyä hellesäällä
1-vuotiaat saunaposeeraamassa 🙂

Jaksaisin höpötellä kissalapsistani vaikka kuinka kauan, mutta pakko stopata johonkin väliin!

5 thoughts on “Pamela ja Marilyn 1-vee!

  1. Ihana postaus :>
    yhtäkkiä sitä vaan huomaa, kuinka pikkukittoista on tullut vähän isompia kittoja. Vaan omina vauveleina pysyvät aina <3
    Marilyn näyttääkin ihan Marilynilta! Mä en tiennytkään, että ovat samasta pentueesta, vähänkö kiva 🙂 Meillä Minni on pentueesta, jossa jokaisella klassiset siamilaisnaamiot, ja Vivi pentueesta, jossa kolme itämaista lyhytkarvaa ja kaksi siamilaista.

    1. Kiitos! Joo halusin ottaa kissat samaan aikaan, että niille olisi toisistaan seuraa. Onhan noi ihan paita ja peppu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *