Äiti on rakas! Mukana kakkuohje!

Tänään vietetään äitienpäivää, onnittelut siis kaikille äideille! Kaikkein eniten onnittelen tietenkin omaa rakasta äitiäni. Meillä on hyvin vakiintuneet äitienpäivätraditiot, jotka nyt ensimmäistä kertaa menivät uusiksi. Perinteisesti olemme hakeneet äidille aamulla lehden ja samalla keränneet sini- ja valkovuokkoja. Pöytään on katettu valmiiksi kakku, kahvit, kukat ja tietenkin lahjat. Sitten olemme veljeni kanssa onnittelulaulua hoilottaen yhdessä hössöttävän koiran kanssa herätelleet äidin uniltaan. Tänä vuonna aamuhärdelli jäi väliin, koska äiti palasi matkoilta vasta sunnuntaina päivällä. Tyydyimme siis iltakahvitteluun.

Tämä Polkka Jamin kortti sopi äidille täydellisesti!

Tänä vuonna halusin tehdä äidille minttusuklaisen juustokakun. Aiemmin olemme hakeneet kakun ihan kaupan pakastealtaasta, mutta nyt hiukan laadukkaampaa! Tein elämäni ensimmäisen juustokakun pari kuukautta sitten. Se oli helppoa ja siitä tuli todella hyvää! Tämän äitienpäiväkakun ohjeen tein mukaillen tästä ohjeesta, mutta vaihdoin vaniljakastikevaahdon tavalliseen vispikermaan, koska pelkäsin ylimakeaa lopputulosta. Se oli hyvä päätös, koska tästä tuli juuri sopivan makea.

Kaisulin äitienpäiväkakkuun tuli siis:

Pohja:
Paketillinen minttudominoita (350g)
50 g mikrossa pehmennettyä luomuingmariinia

Täyte:
2 dl luomuvispikermaa
1 tl sokeria
200 g (rasiallinen) maustamatonta Viola-tuorejuustoa
5 liivatelehteä
0,5 dl kahvia
pussillinen Pätkiksiä

Nuo Dominot eivät oikein meinanneet muussaantua blenderissä, eli enemmän sain murskailla niitä lusikan kanssa käsin. Jossain supertehosekoittimessa olisi varmaan mennytkin. Mutta sehän on vaan kiva jos on pohjassa vähän rakennetta. Muussatut keksit ja rasva sekoitetaan yhteen ja painellaan vuoan pohjalle. Vaahdotettu kerma ja tuorejuusto sekaisin. Pätkikset meni ihan helposti blenderissä hienoksi, nekin sinne sörsselin sekaan. Liivatelehdet ovat turpoilleet kylmässä vedessä hääräämisen ajan, ja ne liuotetaan kuuman kahvin sekaan, joka sitten lirutellaan sörsselin sekaan. Huolellinen sekoitus ja levitys pohjan päälle. Koko höskä menee jääkaappiin yöksi miettimään, tulee paljon parempi maku jos juustokakku saa olla yön yli kylmässä.
Koristeluun käytin paperista leikeltyjä ”muotteja” ja tummaa kaakaojauhetta. Ihan söpö siitä tuli 🙂

Voin sanoa että oli hyvää!

Rakastan ostaa rakkailleni lahjoja, ja äitienpäivälahjankin hankin jo hyvissä ajoin. Halusin ostaa äidilleni luonnollisemman vaihtoehdon hänen nykyisten alumiinia sisältävien markettideodoranttiensa tilalle, ja ostin kaksin kappalein luottotuotettani Madaran yrttideodoranttia (kaksi siksi että toinen on suihkun luona ja toinen vessassa). Toivottavasti äiti tykkää siitä yhtä paljon kuin minäkin!

Äitini on ns. Marimekko-nainen. Verhot, lakanat ja monet vaatteet ovat Marimekkoa ja äiti tykkää shoppailla ”Mariksessa” varsinkin alennusmyyntien aikaan – arvatkaapa keneltä olen tarjoushaukkamaisuuteni perinyt! Kun törmäsin Fidassa tähän vihreäkukkaiseen unikko-farkkutakkiin minun oli pakko ostaa se äidille. Kokokin sattui olemaan juuri passeli, se istui äidille täydellisesti. Hän varmisti heti takin nähdessään, että et kai sä tätä kaupasta ostanut 😀 Ovat aika hinnoissaan nuo Marimekon takit. Äiti on kova kirppareiden koluaja, hän tekee jatkuvasti upeita löytöjä.

Äitini keräilee korvakoruja. Hänen kokoelmansa on ihana, lähes kaikissa väreissä erilaisia riippuvia korviksia. Hän jutteli juuri että oranssinsävyiset korvakorut häneltä kuitenkin vielä puuttuu, joten minun täytyi ostaa hänelle nämä Tampereella sijaitsevan Taito shopin kierrätysmateriaalista tehdyt pihlajakarkki-korvikset. Ne pakattiin kauniisti oranssiin pakettiin. Äiti tykkäsi myös näistä kovasti!

Söpö lahjapussukka!
Pahoittelen kehnolaatuista kännykuvaa, unohdin kameran kotiin.

Minulla on maailman paras äiti eikä mikään lahja maailmassa ole tarpeeksi suuri ilmaisemaan sitä <3

Pamela 6 kk tuolilla ja pöydällä nököttää 17 v Mummeli, taustalla äippä

2 thoughts on “Äiti on rakas! Mukana kakkuohje!

  1. Kiitos ihana lapsi! Äippä tässä kiittelee kauniista sanoista – ja mainioista lahjoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *