HG: Puuteripaperit

Nyt seuraa postaus tuotteesta, joka pitäisi löytyä jokaisen naisen käsilaukusta. No okei, kaikkein saharaihoisimmat voi skipata. Olen käyttänyt kyseistä tuotetta siitä asti kun sen löysin yläasteaikoina, ja voitte uskoa että siitä on kauan! Otsikkoon laitoin tunnisteen HG, eli Holy Grail. Tarkoittaa sitä että tässä on helmi, vakkarituote, suosikki 🙂

Kyse on puuteripapereista. Tämä pieni vihko pitää sisällään puuteroituja papereita joiden tarkoitus on poistaa ylimääräinen kiilto (rasva, tali, valitse miellyttävin nimike) kasvoilta. Paperi repäistään vihkosta ja se painetaan puuteripuoli ihoa vasten. Tadaa, kiilto siirtyy iholta paperiin!

Neitseellinen paperilappunen ennen käyttöä
Sinne jäivät!

Syy siihen, miksi olen paperilappusten vankka kannattaja on yksinkertainen. Ne menevät pieneen tilaan, ovat kevyitä ja tuntu kasvoilla on ihana kun raskaan öljyn saa pois kasvoilta. Minä oikeasti tunnen kun ihoni on rasvainen ja tiedän että kiiltoa on peiliin katsomattakin ja se tuntuu inhottavalta. Leukani on kasvojeni eniten rasvoittuva osa, mutta t-alue ylipäätäänkin on paperikäsittelyn tarpeessa yleensä kerran-kaksi päivän aikana. Kesällä iho pukkaa öljyä enemmän, talvella paljon vähemmän.

 Puristemuodossa olevat kiinteät puuterit jäävät aina kaappeihini pyörimään koska en vain tarvitse niitä.  Usein olen myös kuullut kavereilta valittelua kuinka puuteri rikkoutuu käsilaukussa hölskyessään. Puuteripaperit eivät rikkoudu eivätkä vanhene. Vuotava vesipullo laukussa voi tehdä niille hallaa, niinkin on joskus käynyt.

Miettikää, kumpi kuulostaa paremmalta, rasvaisen ihon päälle lisää meikkiä ja rasva jää sinne alle pyörimään. Kun olet toistanut puuteroinnin useamman kerran päivän aikana saattaa meikkipohja näyttää jo jokseenkin, pardon my french, ällöltä. Kun ihosta erittyneen rasvan imeyttää puuteripaperiin iho tuntuu raikkaammalta ja myös näyttää siltä. Jos jostain syystä haluaisi lisätä meikkiä, on se parempi tehdä puuteripaperilla painelun jälkeen. Paperit ovat luonnollisesti kertakäyttöisiä, joten roskiin käytön jälkeen.

Suomen kosmetiikkamarkkinoilla on olemassa erilaisia kiillon poistoon tarkoitettuja lappusia. Itse käytän Stockmannilta ja Stockmann Beautystä saatavia Lehcaresor Rachel-papereita, koska niissä on paras hinta-laatusuhde. Vihko maksaa muistaakseni n. 3,20€ ja lappuja on 65 kappaletta. Näitä on saatavilla kolmessa eri sävyssä: Rose, Rachel ja White. Rose on hiukan punertava ja White on varmaankin väritön, en muista sitä nähneeni koskaan. Rachel on sitten tuollainen ihonvärinen. Sävyä puuteri ei mielestäni jätä iholle joten menisi tuo Rose varmaan myös.

The Body Shopin valikoimissa on ilman puuteria olevia Tea Tree Blotting Tissueseja sekä puuterilla varustettuja uusia Natures Minerals-sarjan Blotting Tissueseja. Molempien hinta on 8€ / 65 lappua. Käyttökokemusta minulla ei niistä ole.

Kuva: The Body Shop
Kuva: The Body Shop


  Oletteko törmänneet vielä muiden merkkien puuteripapereihin? Ulkomailla reissatessani tykkään bongailla merkkejä joita ei Suomesta saa, mutta puuteripapereita on kyllä näkynyt ihmeen vähän kaupoissa.

Loppukevennykseksi Pamela ja Marilyn!

6 thoughts on “HG: Puuteripaperit

  1. TBS:han myi aikoinaan noita naisen kuvalla varustettuja papereita ja sitten ne katosi..oiskohan meidän Beautyssa? En ole huomannut. Noi ruumiskaupan mineral-paperit ovat ihan hyviä, hirveen hintaisia kyllä. Noista Tea tree jutuista en välitä, koska haluan myös sitä puuteria iholle.

    1. TBS:stä mäkin olen ne ekat puuteripaperini tainnut ostaa. Sittemmin niiden hinta on tosiaan noussut aika paljon.. Kaikissa Beautyissä mistä olen noita etsinyt, on ollut mutta jos ei ole saanevat tilattua?

  2. Samaan käyttöön soveltuvat muuten myös talouspaperi, nenäliinat, tai vessapaperi, jos pois imettävää öljyä ei ole kauheasti. Köyhiksen säästövinkit 🙂

    1. Paremman puutteessa joo, myös sätkäpaperit ovat ihan toimivia! Ei ne kyllä kauheasti halvempia ole kuin nuo puuteriversiot, mutta saatavuus on toki parempi! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *